10 octombrie 2021
1h 30′
„Bună seara! Îmi cer scuze dacă am venit
într-un moment nepotrivit, vă rog să nu ezitați să mâncați! Poftă bună! Soția
mea m-a rugat să țin o prelegere gratuită în scop caritabil pe o temă populară”,
începe invitatul neașteptat.
Valiza sa este plină de vinuri de cea mai bună
calitate, iar prelegerea sa invită oaspeții la o călătorie prin literatura
gastronomică, cultura vinul și arta gustului. Cehov, Čapek, György Csávossy,
Dumas, Hamvas și Márai, cu curiozități istorice, anecdote și entuziasm poetic
pentru mâncare. În tot acest timp, povestea de viață a oaspetelui neașteptat se
dezvăluie încet, iar adevărata lui identitate iese la iveală.
Inspirat de mâncare și de vin, textul este
însoțit de un meniu fine dining de șapte feluri, și de asemenea, de o selecție
de șapte sortimente de vinuri, pentru o experiență (culinară) supremă.
Gábor Kolozsi Borsos Borsos și-a început
interesul pentru literatura științifică și artistică a vinului ca un pasionat
amator de vin. Dedicarea sa este demonstrată de faptul că, în martie 2021, a
organizat primul său eveniment public de degustare de vinuri ca parte a
programului Actorul în afara scenei al Teatrului Figura Studio. Primul
experiment gastronomic al Teatrului Figura Studio, conceput și montat de
regizorul Eszter Márkó, a fost completat de meniul bucătarului șef András
Zsigmond de la Gheorgheni, de pianul lui Szabolcs Korpos și de vinurile din
Crama Tamás Sike.
Ospătar:
Dombi Gabriella, Sorbán–Keresztes Franciska, György–Tálas Eszter
Designer:
Sosovicza Anna
Chef:
Zsigmond András - kicsiZsiga
Pianist:
Korpos Szabolcs
Vinificator:
Sike Tamás
Regia artistică: Márkó Eszter