Un one-man show de Kolozsi Borsos Gábor

Premieră:

10 octombrie 2021

Durata:

1h 30′

„Bună seara! Îmi cer scuze dacă am venit într-un moment nepotrivit, vă rog să nu ezitați să mâncați! Poftă bună! Soția mea m-a rugat să țin o prelegere gratuită în scop caritabil pe o temă populară”, începe invitatul neașteptat.

Valiza sa este plină de vinuri de cea mai bună calitate, iar prelegerea sa invită oaspeții la o călătorie prin literatura gastronomică, cultura vinul și arta gustului. Cehov, Čapek, György Csávossy, Dumas, Hamvas și Márai, cu curiozități istorice, anecdote și entuziasm poetic pentru mâncare. În tot acest timp, povestea de viață a oaspetelui neașteptat se dezvăluie încet, iar adevărata lui identitate iese la iveală.

Inspirat de mâncare și de vin, textul este însoțit de un meniu fine dining de șapte feluri, și de asemenea, de o selecție de șapte sortimente de vinuri, pentru o experiență (culinară) supremă.

Gábor Kolozsi Borsos Borsos și-a început interesul pentru literatura științifică și artistică a vinului ca un pasionat amator de vin. Dedicarea sa este demonstrată de faptul că, în martie 2021, a organizat primul său eveniment public de degustare de vinuri ca parte a programului Actorul în afara scenei al Teatrului Figura Studio. Primul experiment gastronomic al Teatrului Figura Studio, conceput și montat de regizorul Eszter Márkó, a fost completat de meniul bucătarului șef András Zsigmond de la Gheorgheni, de pianul lui Szabolcs Korpos și de vinurile din Crama Tamás Sike.


Distribuția:

Ospătar: Dombi Gabriella, Sorbán–Keresztes Franciska, György–Tálas Eszter
Designer: Sosovicza Anna
Chef: Zsigmond András - kicsiZsiga
Pianist: Korpos Szabolcs
Vinificator: Sike Tamás

Regia artistică: Márkó Eszter


Presă: