Akárcsak a magyar színházművészet más külföldi műhelyeit, a Bethlen Gábor Alap a Figura Stúdió Színházat is támogatja; évadunk csaknem valamennyi projektjének létrehozásában támogatóként szerepelnek. 

2016-ban a Bethlen Gábor Alap által folyósított támogatásokból sikerült beszereznünk egy, a színház működéséhez elengedhetetlen Compulite Vector Violet fényvezérlő pultot. A működési költségek támogatása mellett a Bethlen Gábor Alap jelentős összeggel járult hozzá a VI. dance.movement.theater, tánc- és mozgásszínházi fesztivál megszervezéséhez is.

2017-ben október 13-22. között a Bethlen Gábor Alap támogatásával sikerült megszerveznünk a Nemzetiségi Színházi Kollokvium tizenkettedik kiadását és ugyancsak a Bethlen Gábor Alap jóvoltából sikerült létrehoznunk Albu István rendezésében a Pahedra című előadásunkat. Racine tragédiáját 2017. március 31-én mutatta be a Figura Stúdió Színház. A produkció 2017. november 8-án a Kolozsvári Állami Magyar Színházban is műsorra került. A turné támogatója szintén a Bethlen Gábor Alap volt.

2017. november 27.