La doar două săptămâni de la ultima premieră, pe 6 ianuarie, Teatrul Figura Studio va prezenta o altă nouă producție: premiera din Gheorgheni a spectacolului Love Me (regia: Árpád Tóth), cu Lehel-András Barti și Tamara Pascu. Cei doi actori tineri au devenit memrii trupei anul trecut.

Evenimentul va avea loc sâmbătă la ora 19.00 în Sala Turnătorie a Teatrului și promite să fie unul special, spectacolul fiind prezentat în premieră odată deja în martie 2022 în producția teatrului din Târgu Secuiesc, Udvartér Teátrum. În urma desființării acestuia, începând cu anul acesta, Teatrul Figura Studio preia spectacolul în programul său și urmează să-l prezinte regulat în cadrul repertoriului.

La baza spectacolului stau textele contemporane ale scriitoarei-poet-dramaturg de noua generație Győrfi Kata și ai sriitorii renumiți maghiari Garaczi László și Falussy Lilla. Pe lângă regizorul Tóth Árpád, la realizare au mai colaborat: compozitorul Gábor Ila, coregraful Ervin Ruszuly, respectiv Norbert Esti, actorul Teatrului Tomcsa Sándor, în calitate de editor al materialului video care este parte integrantă a spectacolului.

Love Me abordează un subiect actual și important cu care nu suntem pregătiți să ne confruntăm nici ca adolescenți sau tineri adulți care folosesc platoforme virtuale de întâlniri, nici ca părinți: care sunt pericolele și în ce fel existența noastră în spațiul virtual schimbă sau face imposibilă existența unor relații reale?

Datorită subiectului și formelor de expresie aplicate de spectacol, acesta va face parte din oferta teatrală destinată adolescenților, recomandat liceenilor de vârsta între 15-18 ani.

5 ianuarie 2024