Pe 30 iunie, echipa Teatrului Figura Studio va încheia una dintre cele mai încărcate stagiuni ale sale. În 2022, compania s-a mutat din clădirea Casei de Cultură care i-a oferit sediu timp de aproapre două decenii și a amenajat spații de birouri, depozitare, repetiții și studiouri în clădirea administrativă a fostei Turnătorii.

În urma mutării și lipsei spațiului pentru repetiții și spectacole, activitatea teatrului a necesitat o restructurare, dar munca nu s-a oprit și, în ciuda dificultăților, Figura a susținut opt premiere de diferite genuri, respectiv în diferite locații alternative pe parcursul sezonului teatral, precum și o emisiune tip late-night show. În total, peste 15.000 de spectatori au participat la cele 160 de reprezentații susținute în 16 localități, respectiv pe 35 scene diferite. De asemenea, compania a fost reprezentată la mai multe festivaluri de gen sau muzical-culturale: Festivalul de dramă contemporană dráMA (Odorheiu Secuiesc), Festivalul de teatru pentru copii și tineret Lurkó (Miercurea Ciuc), cea de-a 10-a ediția a Festivalului Interetnic de Teatru IFESZT (Satu Mare), Festivalul Synergy (Novi Sad, Serbia), NyárON Szereda (Miercurea Ciuc), Olimpiada de Teatru – ediția 10 (Budapesta, Szombathely).

Pe lângă participările la festivaluri, trupa a realizat mai multe turneuri în țară, respectiv și-a construit o prezență accentuată în regiune în cadrul nenumăratelor deplasări la localitătile din raza municipiului Gheorgheni.

În timpul stagiunii, trei noi colegi s-au alăturat companiei: actorii Barti Lehel-András și Pascu Tamara la trupa artistică, iar Bartis Ernő echipei scenotehnice. 

30 iunie 2023