Teatrul Figura Studio ține prima premieră a stagiunii 2021/2022 în data de 29 septembrie 2021: piesa Dublă inconstanță de Pierre de Marivaux urmează să fie prezentată în premieră cu titlul Amanții în regia lui Visky Andrej. Următoarea reprezentație va avea loc în 30 septembrie.

Numele lui Pierre de Marivaux, dramaturg din secolul XVIII., apare de prea puține ori în repertoriul scenelor de expresie maghiare – cu toate că prin traducerile noi în limba maghiară, piesele autorului francez sunt nu numai actuale, dar și distractive. Inspirat de tipologiile commedia dell`arte, personajele lui Marivaux au deja o personalitate  aparte, profiluri psihologice bine nuanțate.

Arlequin și Silvia reprezintă idealul pur al dragostei naive și omul care se află în armonie cu sine însuși. Prințul se îndrăgostește de Silvia și încercând s-o cucerească cu orice preț, îi desparte pe îndrăgostiții unul de celălalt.

Spectacolul Amanții este o parabolă contemporană despre dispariția și relativizarea idealurilor. Spectatorii sunt martori la transformarea lui Arlequin și Silvia, procesul în care amândoi își compromit și își pierd personalitatea adevărată în arena reprezentațiilor sociale unde – ca și pe scenă – ori ești de succes, ori pieri.

Echipa creatoare – regizorul Visky Andrej, scenografa Hatházi Rebeka, compozitorul Visky Péter și coregraful Dávid Péter – au creat atmosfera, exagerarea și strălucirea barocului care invocă dar totodată și deconstruiește moravurile curții regale franceze ale secolului al XVIII-lea și ne arată astfel o distorsiune unei lumi profund suferindă și golită de empatie.

Bilete pot fi achiziționate în casieriea Teatrului de luni până vineri între orele 15.00-19.00, respectiv cu o jumătate de oră înaintea spectacolelor. Informații și rezervări la numărul de telefon 0752-227-011 sau la adresa de email org@figura.ro

27 septembrie 2021