În urmă cu aproape de două decade, în data 22 ianuarie poetul Kölcsey Ferenc a finalizat poema intitulată Imnul care a devenit imnul național al ungurilor, iar data a fost declarată Ziua Culturii Maghiare.

Cu această ocazie, Teatrul Figura Stúdió Színház oferă publicului o piesă clasică și una contemporană din literatura maghiară.

De la ora 19 se joacă spectacolul nostru prezentat cel mai recent: reprezentația Nefericițiilor de Füst Milán va fi susținută în prezența spectatorilor în regim studio pe scena mare. Publicul din sală va avea ocazia să urmeze spectacolul atât în live, cât și dintro perspectivă total diferită, datorită ecranului de cinema plasat în fundul scenei, pe care se va rula o variantă de film celor întâmplate în spațiul de joc.  

Mai târziu, de la orele 20:21 și 21:30 telespectatorii pot viziona în cadrul programului de pe postul local Gyergyó Tv serialul de video realizat din textele scriitoarei clujene Botházi Mária. Cele unsprezece texte din volumul de schițe intitulat Biorobot sunt interpretate de actrițele Bartha Boróka și Tamás Boglár.

22 ianuarie 2021