După o perioadă de restricție de șase luni, din nou se pot ține spectacole în sălile Teatrului Figura Studio: în datele de 3 și 5 septembrie piesa Gianinei Cărbunariu Stop the Tempo! va fi prezentată în premieră în sala mare a Teatrului în regim studio, regia artistică: Faragó Zénó, universul sonor&efecte vizuale: Ferenczi Zoltán.

Acțiunea se desprinde din întâlnirea accidentală a trei tineri, interpretați de Szilágyi Míra, Sosovicza Anna – noua actriță angajată a Teatrului Figura Studio și actorul invitat Adorjáni Nagy Zoltán, care în anii lor douăzeci au deja sindromul burn out. Consumați sub presiunea așteptărilor din parte propriei generație, a tendințelor la modă, acești tineri încep o luptă împotriva societatății de consum, cuib al înstrăinării și al indiferenței față de celălalt, împotriva forfotei forțate și continue, atunci când scot siguranța, în toate sensurile ale cuvântului.

Luna septembrie are o ofertă teatrală variată care profită de toate locațiile posibile pentru susținerea spectacolelor.

Sala mare găzduiește spectacolul Stop the Tempo! și în data de 9 septembrie; în sala studio vor avea loc două reprezentații din spectacolul Povestiri dintro cafenea, un spectacol de revistă în interpretarea trupei de teatru școlar Szín-kron, coordonată de actorul Kolozsi Borsos Gábor.  Operele complete ale lui William Shakespeare se mută pe scena mare din curtea bibliotecii pe 15 septembrie, la fel ca Familia Tót pe 11 și 21 septembrie. Pe Scena Living din curtea interioară a Teatrului se va juca din nou spectacolul lectură Biorobot în data de 7 septembrie.

Toate reprezentațiile, indiferent de locație, vor avea loc de la ora 19.00. La fiecare eveniment este obligatorie respectarea măsurilor de siguranță, precum, păstrarea distanței fizice, evitarea aglomerației, purtarea măștii de protecție, dezinfectarea mâinilor etc.

Bilete pot fi achiziționate, preferabil, online pe site-ul www.biletmaster.ro sau în casieria Teatrului în zile lucrătoare între orele 15-19, respectiv cu o jumătate de oră înainte de spectacole la locație. Prețul biletelor este de  20 lei – bilet preț întreg, 15 lei – cu reducere pentru pensionari și studenți, 5 lei – cu reducere pentru elevi și preșcolari.

Începând cu septembrie sunt valabile Cardurile Club Figura care pot fi achiziționate cu 1000 de lei și asigură intrarea la toate evenimentele Teatrului Figura în stagiunea 2020/2021. Informații suplimentare la telefonul 0752-227.011 sau la adresa de email org@figura.ro

7 septembrie 2020