După o perioadă de aproapre trei luni de repaus, trupa Teatrului Figura Studio și-a reluat activitatea. În aceste zile se desfășoară repetițiile ale trei spectacole noi în spațiile de joc reînnoite, iar din 18 iunie până în 12 iulie sunt planificate reprezentații în aer liber.

Cele trei spectacole în pregătire la teatrul din Gheorgheni sunt Operele complete ale lui Shakespeare pe scurt de dramaturgii britanici Long – Singer – Borgeson, în regia lui Barabás Árpád, Stop the Tempo! de Gianina  Cărbunariu în regia lui  Faragó Zénó, respectiv un spectacol lectură din textele scriitoarei clujeană Botházi Mária, apărute în volumul de mare succes, intitulat Biorobot.

Începând cu data de 18 iunie spectatorii sunt așteptați la teatru în aer liber în fiecare joi seara de la orele 20. Spectacolele vor fi jucate pe scena cea nouă a Teatrului: Scena Living, aflată în curtea interioară a clădirii. Ținând cont de prevederile de siguranță în privința organizării evenimentelor culturale, programul lunii iunie și iulie este anunțat sub campania Hai la teatru, îndrăznești? Toate spectacolele se vor desfășura conform măsurilor prevăzute de lege pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus.

Pe 18 iunie va avea loc premiera spectacolului lectură Biorobot interpretat de actrițele Bartha Boróka și Tamás Boglár. Peste o săptămână, în data de 25 iunie publicul va fi luat în lumea emisiunilor de talente cu spectacolul VO(CE)TARE din 2017, în regia lui Dávid A. Péter. În 2 iulie va prezentat Pietre în buzunar de Marie Jones, spectacol interpretat de Kolozsi Borsos Gábor și Moșu Norbert-László.

Bilete pot fi achiziționate online pe www.biletmaster.ro sau, începând cu 15 iunie din casieria Teatrului de luni până vineri între orele 15-19, respectiv cu o oră înainte de spectacole. 

Pentru toți participanții la evenimentele Teatrului sunt obligatorii următoarele măsuri de siguranță: păstrarea distanței de la celelalte persoane, dezinfectarea mâinilor la intrarea în unitate, purtarea măștii de protecție pe tot parcursul evenimentului. 

11 iunie 2020