După mai mult de două luni de activitate artistică suspendată din cauza pandemiei Covid-19, începând cu 2 iunie, la Teatrul Figura Studio se reiau repetițiile și spectacolele.

Din mijlocul lunii martie – asemănător instituțiilor de cultură, și Teatrul Figura Studio a fost nevoit să-și suspende spectacolele și repetițiile. În tot acest timp, însă, activitatea nu s-a încetat în incinta teatrului. Au avut loc renovări semnificative în holurile administrative, respectiv în sălile de spectacole: atât scena sălii studio, cât și scena mare au fost vopsite și recondiționate. 

Pe parcursul stagiunii actuale Teatrul Figura Studio pregătește două spectacole noi – cu respectarea strictă a măsurilor pentru prevenirea infectării cu noul coronavirus. Cele două piese contemporane la care se lucrează sunt: Operele complete ale lui Shakespeare pe scurt de Adam Long, Daniel Singer și Jess Borgeson în regia lui Barabás Árpád și Stop the Tempo de Gianina Cărbunariu în regia lui Faragó Zénó.

Piesa Operele complete ale lui Shakespeare pe scurt este o compilatie ingenioasă din scenele reprezentative ale celor mai cunoscute opere dramaturgului renumit. Spectacolul de tip stand up este jucat de trei actori care  interpretează astfel multiple roluri.  Premiera este planificată pe 10 iulie.

5 iunie 2020