A șasea ediție de HomeTheatre în weekend prezintă spectacolul  Ghinionul pisicilor de Martin McDonagh, în regia lui Albu István. Spectacolul a avut premiera în data de 19 decembrie 2018, în colaborare cu formația No Sugar, transformând piesa astfel întrun fel de musical. Transmisia începe vineri la ora 19.00 și poate fi vizionat până duminică seara.

Ghinionul pisicilor este o comedie neagră în care toate pornesc din extreme, fapt pentru care, va fi supusă râsului, tocmai acea lume grotescă dominată de impasibilitate și utilizarea fără rost a armei.

La ce duce, oare, prostia omenească în acea situație periculoasă în care personajele sunt neviote să se confrunte cu fapte înfricoșătoare, anume momentul în care există riscul ca pisica celui mai renumit și temut eretic al cartierului să fi murit.

Începând din acest moment, terenul este preluat de bătălii sângeroase și mari povești de dragoste: Padraic și Mairead încep, brusc, să terorizeze întreaga zonă, însă numai pentru o scurtă perioadă de timp, deoarece în Ghinionul pisicilor, toate se shimbă foarte rapid și nimic nu este firesc și natural, în afară de un singur lucru: se întâmplă ca pisicile să fugă, din când în când de acasă, dar în cele din urmă, se întorc negreșit.

În perioada restricțiilor, Teatrul Figura Studio păstrează legătura cu publicul în spațiul online. Spectacolele care urmează să fie transmise online se votează de către spectactori în timpul săptămânii pe pagina de Facebook a Teatrului.

Link către înregistrare: https://youtu.be/iZ1KSbin4yc

7 mai 2020