Cu ocazia de 1 mai HomeTheatre prezintă o piesă de Friedrich Dürrenmatt pe baza votului publicului: comedia grostescă Fizicienii a avut premiera în 2015, în regia lui Albu István care a fost a treia colaborare a regizorului cu trupa din Gheorgheni.

Transmisia în premieră va începe la ora 19.00 în 1 mai pe canalul YouTube al teatrului, după care spectalul va putea fi vizionat pe tot parcursul weekendului până în duminică miezul nopții.

Spectacolul este recomandat peste 14 ani. Durata: 1h 30’.

Acțiunea se petrece într-un azil izolat, într-un spital de boli mentale privat, unde milionarii se pot relaxa după greutățile secolului. Liniștea este brusc tulburată de niște crime ciudate. Trei dintre „pacienți” sunt considerați locatari vechi. Chiar și personalul îi cunoaște după numele lor fictive: Newton, Einstein și Möbius. Cei trei s-au mutat aici cu mulți ani în urmă din motive necunoscute.

Acesta este punctul de plecare al operei lui Dürrenmatt. Din această anchetă pornește comedia lui Dürrenmatt, țesând situațiile într-o poveste în mijlocul căreia se plasează una dintre cele mai importante probleme ale secolului al XX-lea: responsabilitatea individului. Suntem responsabili pentru lumea care, în urma faptelor și descoperirilor noastre este în permanentă schimbare? Ce trebuie să facă omul cu o descoperire care poate schimba radical lumea, în timp ce îi oferă o armă cu care o poate distruge într-o clipită? Este responsabil omul de știință pentru știința sa dobândită din inteligența și gândirea sa? Acestea sunt întrebările pe care le etalează acest spectacol.

30 aprilie 2020