În perioada restricțiilor din cauza epidemiei Covid-19, Teatrul Figura Studio și-a regândit activitatea: cu toate că nu se mai pot ține spectacole, și repetițiile au fost suspendate, personalul tehnic și administrativ al teatrului a abordat un proiect de renovări interioare, recondiționări și de organizare al patrimoniului din gestiunea instituției. Relația cu publicul se susține online prin diverse campanii și transmisii de spectacole.

Începând cu sfârșitul lunii martie, personalul tehnic al teatrului efecutază lucrări de renovare în sălile de spectacole ,respectiv în holul din zona administrativă a instituției. În urma acestora s-a executat șlefuitul și vospitul pe negru pe toată suprafața a sălii studio, respectiv a podelei de pe scena mare, zugrăvirea sălii studio. Este în curs reparația și zugrăvirea pereților din culisele sălii mari și zugrăvirea coridorului de pe parter, în zona birourilor, care va căpăta astfel un design cu totul nou.

Teatrul va aștepta publicul în săli reînnoite după reîntoarcerea la programul teatral normal.

Adaptându-se la noile circumstanțe și posibilități, în luna aprilie s-a inițiat campania HomeTheatre, o serie de transmisii online ale spectacolelor din arhiva Figura. Transmisiile au avut loc în fiecare sfârșit de săptămână, spectacolul în cauză fiind votat de public pe parcursul fiecărei săptămâni dintre titlurile propuse de teatru. HomeTheatre va continua și în mai conform programului de mai sus. 

27 aprilie 2020