În ultimul sfârşit de săptămână din aprilie, Teatrul Figura Studio prezintă în transmisie online spectacolul din arhivă Murlin Murlo de Nikolai Kolyada. Transmisia va fi accesibilă în datele de 25 şi 26 aprilie de la ora 19.00 pe canalul YouTube al Teatrului: https://youtu.be/srDeFEHrpxw

Piesa prezintă niște oameni, care trăiesc într-un apartament rece al unui orășel din provincie și care nu știu ce înseamnă fericirea. Toată lumea lucrează la combinat, aerul e tot mai sufocant din cauza fermei de pui și a furnalului, deși acesta e un fenomen observat numai de cei care nu s-au născut acolo. În ultimul timp se răspândește zvonul cum că se apropie sfârșitul lumii - a spus-o chiar și Leviatanul la radio.

Dramaturgul contemporan rusesc Nicolai Koliada aruncă în adâncimi sufletele personajelor sale, apoi le oferă o alternativă anemică: ori rămân în Sipilovsk și mor, ori cumpără biletul pentru o viață nouă.

Spectacolul în regia lui Barabás Árpád, fostul actor al Teatrului Figura Studio timp de zece ani, dar şi regizorul mai multor spectacole, a avut premiera în data de 19 aprilie 2013.

Înregistrare în limba maghiară fără supratitrare în limba română. 

24 aprilie 2020