În perioada 21-23 ianuarie, Teatrul Figura Stúdió organizează o serie de evenimente împreună cu Centrul Cultural Gheorgheni, cu ocazia Zilei Culturii Maghiare care se sărbătorește anual în data de 22 ianuarie. În 1823 pe această zi se datează varianta finală a Imnului de Kölcsey Ferenc, poemul care a devenit imnul național al Ungariei.

În data de 21 ianuarie va avea loc reprezentația celui mai nou spectacolul de copii al Teatrului. De data aceasta locuitorii din Pădurea Pătrat-Rotundă așteaptă elevii din clasele I-IV, spectacolul făcând parte din abonamentul pentru elevi.

În Ziua Culturi Maghiare este programată opera lui Örkény István, unul dintre cei mai renumiți dramaturgi maghiari. Familia Tót, piesa reprezentativă a dramaturgiei absurde maghiare, se poate viziona în regia lui Florin Vidamski de la orele 19 în Sala Mare a Teatrului.

În rândul evenimentelor cultura populară va fi reprezentată de spectacolul de teatru-dans al Ansamblului Háromszék, intitulat Tiszta [Curat]: iubitorii dansului și ai muzicii populare sunt așteptați în data de 23 ianuarie de la orele 19 în sala mare a Teatrului.

Bilete se pot cumpăra în casa de bilete a Teatrului în zile lucrătoare între orele 15-19, respectiv cu o jumătate de oră înaintea spectacolelor. Bilete online: www.biletmaster.ro. 

  

20 ianuarie 2020