Întâlnire cu publicul, premieră, spectacole în abonament pentru copii, spectacol de teatru-dans popular – acestea sunt propunerile Teatrului Figura Studio din Gheorgheni pentru începutul anului 2020.

După spectacolul Martiri de Marius von Mayenburg din 11 ianuarie ora 19.00, publicul este așteptat la o dezbatere pe temele propuse de spectacol.

Ce se întâmplă dacă Sfânta Scriptură ajunge într-un mediu care este incapabil să o abordeze, tocmai pentru că se rupsese definitiv de această cultură? Poate lua naștere adevărată și puternică credință într-un asemenea anturaj? Ori rămânem doar cu tensiunea născută din ciocnirea a două modalități diferite de abordare a conflictelor suprascrise de acele reguli curente care exclud contraargumentele acestei scripturi vechi de mii de ani? 

În data de 17 ianuarie va avea loc o nouă premieră în sala mare a Teatrului: de la orele 17 sunt așteptate familiile la spectacolul de copii Pădurea Pătrat-Rotundă. Inspirat din basmele prozatorului maghiar Lázár Ervin, scenariul și regia artistică sunt realizate de Dávid Péter. În pregătirea spectacolului echipa creatoare a pus accent pe reciclare, decorul fiind conceput din cabluri și flacoane plastice.

Pădurea Pătrat-Rotundă face parte din abonamentul de elevi. La sfârșitul lunii va avea loc reluarea spectacolului Fum, sau ocuparea teatrului – parte din oferta teatrală pentru liceeni.

Cu ocazia Zilei Culturii Maghiare din 22 ianuarie, Teatrul Figura Studio împreună cu Centrul Cultural Gheorgheni organizează o serie de evenimente: în 20-21 ianuarie este programată cel mai nou spectacol de copii în cadrul abonamentelor de elevi, în 22 ianuarie sărbătorim cu o piesă maghiară clasică: de la orele 19 Familia Tót îl găzduiește publicul în sala mare. În 23 ianuarie spectacol invitat al Ansamblului Háromszék din Sfântu Gheorghe intitulat Tiszta [Curat].

Bilete se pot achiziționa în casieria Teatrului zilnic între orele 15 și 19, respectiv cu o jumătate de oră înainte de spectacole. Bilete online: www.biletmaster.ro

8 ianuarie 2020