Teatrul Figura Studio pregătește spectatorilor o premieră absolută în regia lui Hudi László. Prima reprezentație a spectacolului Fum, sau ocuparea teatrului este programată pe data de 16  februarie, începând cu ora 19.00. Spectacolul este realizat în colaborare cu Studioul Artistic Contemporan Artus din Budapesta. Următoarele reprezentații vor avea loc pe data de 17 februarie, respectiv 2 martie.

Ce rămâne din teatru dacă desprindem din el normele obișnuite și bine conturate? Dacă scena și auditoriul se prăbușesc, dacă dramaturgii dispar, iar actorul, în loc de Publicul cu majusculă, începe să converseze, cu indivizii tocmai prezenți, despre manipulare și sistemele teatrale?

Se spune că în momentul morții, greutatea noastră corporală se micșorează cu 21 de grame. După unele aprecieri, cele 21 de grame reprezintă greutatea sufletului uman. Cum se pot rezuma cele 21 de grame ale dramelor clasice în scene de doar câteva minute?

Spectacolul Fum, sau ocuparea teatrului își propune să discute tocmai aceste probleme. În loc de delectare, îi invită, atât pe spectator, cât și pe actor la prezență și gândire comună.

Spectacolul a fost realizat cu sprijinul Fondului Bethlen Gábor (BGA) și al Fondului Cultural Național (NKA).


FUM, SAU OCUPAREA TEATRULUI

 

Distribuția: BARTHA Boróka, BOROS Mária, FARAGÓ Zénó, FODOR Alain Leonard, KOLOZSI BORSOS Gábor, MÁTHÉ Annamária, MOȘU Norbert-László, SZILÁGYI Míra, TAMÁS Boglár, VAJDA Gyöngyvér

 

Concepția artistică, colaboratorul regizorului: GODA Gábor

Dramaturg: KALI Ágnes

Artist plastic: GÁBOR Botond

Decor: SEBESTÉNY Ferenc

Light design: KOCSIS Gábor
Redactor muzical: KOLOZSI BORSOS Gábor

12 februarie 2019