Vineri, 11 ianuarie, începând cu ora 19.00, are loc la Teatrul Figura Stúdió Színház premiera spectacolului Petrecerea lui Abigail, în regia lui BARABÁS Árpád, un spectacol realizat de Teatrul Figura Studio în colaborare cu Csíki Játékszín și Teatrul Tomcsa Sándor. Următoarele reprezentații ale spectacolului sunt programate pe data de 12, respectiv 19 ianuarie la Teatrul Figura Stúdió Színház.

Personajele spectacolului sunt vecini de stradă, fapt pentru care doresc să se cunoască cât mai bine. Abigail, fiica unuia dintre vecini, organizează o petrecere în casa vecină, iar între timp, adulții vor și ei să se simtă bine: încearcă să se distreze și să se relaxeze și ei, însă sunt împiedicați de niște evenimente neașteptate .

M-am simțit ca la un concert Rolling Stones – a declarat Mike Leigh la premiera din 1977 a spectacolului. Canalul de televiziune a BBC a înregistrat spectacolul încă în același an, iar după di ani a difuzat-o din nou cu o vizibilitate de șaisprezece milioane de telespectatori. Spectatorii au fost fascinați: după Petrecerea lui Abigai, a apărut o marcă de bere cu același nume, iar fanii înverșunați mai organizează, și astăzi, întâlniri.

Spectacolele în limba maghiară sunt reprezentate de Agenția Teatrală și Literară THEATRUM MUNDI, Budapesta.

Spectacolul a fost realizat cu sprijinul  Fondului Bethlen Gábor (BGA) și al Ministerului Resurselor Umane (EMMI).

Mike Leigh:
PETRECEREA LUI ABIGAIL

Regia artistică: BARABÁS Árpád

Distribuția:
BEVERLY: BARTHA Boróka
LAURENCE: KOZMA Attila
ANGIE: SZILÁGYI Míra
TONY: VASS Csaba
SUZY: MÁTHÉ Annamária


Traducerea: HAMVAI Kornél
Decor: SZŰCS-OLCSVÁRY Gellért       
Costume: TÖRÖK Réka
Dramaturg: DEÁk Katalin                              


8 ianuarie 2019