Teatrul Figura Studio din Gheorgheni pregătește pentru acest sfârșit de an o comedie de excepție, Ghinionul pisicilor de Martin McDonagh, în regia lui Albu István. Spectacolul, cu premiera pe data de 30 decembrie, ora 19.00, este cu atât mai special, cu cât fundalul muzical urmează să fie asigurat live de formația locală No Sugar. Toți spectatorii care nu ne vor putea fi alături la premieră, sunt invitați la cea de-a doua reprezentație a spectacolului programată pe 5 ianuarie, începând cu ora 19.00.

Spectacolul a fost realizat în parteneriat cu Centrul Cultural și de Arte Lăzarea și Consiliul Județean Harghita.

 

Ghinionul pisicilor este o comedie neagră în care toate pornesc din extreme, fapt pentru care, va fi supusă râsului, tocmai acea lume grotescă dominată de impasibilitate și utilizarea fără rost a armei.

 

La ce duce, oare, prostia omenească în acea situație periculoasă în care personajele sunt neviote să se confrunte cu fapte înfricoșătoare, anume momentul în care există riscul ca pisica celui mai renumit și temut eretic al cartierului să fi murit.

 

Începând din acest moment, terenul este preluat de bătălii sângeroase și mari povești de dragoste: Padraic și Mairead încep, brusc, să terorizeze întreaga zonă, însă numai pentru o scurtă perioadă de timp, deoarece în Ghinionul pisicilor, toate se shimbă foarte rapid și nimic nu este firesc și natural, în afară de un singur lucru: se întâmplă ca pisicile să fugă, din când în când de acasă, dar în cele din urmă, se întorc negreșit.

 

Spectacolele jucate în limba maghiară sunt realizate cu acordul Agenției THEATRUM MUNDI Színházi és Irodalmi Ügynökség, Budapesta.

 

Informații și rezervări la numărul de telefon: 0040-741-503-631, sau prin e-amil:  org@figura.ro

18 decembrie 2018