Teatrul Figura Studio din Gheorgheni prezintă marți, 30 octombrie, începând cu ora 19.00, spectacolul Un tramvai numit dorință de Tennessee Williams, în regia lui Botond Nagy de numele căruia se leagă realizarea spectacolelor Monstrulnisipurilor și Oneghin. Următoarea reprezentație a spectacolului este programată pe data de 5 noiembrie, ora 19.00.

Pe hărțile medievale, fiecare teritoriu necunoscut a fost însemnat cu inscripția Hcsvntdracones. Astăzi ne putem mândri cu faptul că am reușit să cucerim și să populăm toate aceste teritorii necunoscute. Dar ce s-a întâmplat, oare, cu monștrii noștri? Cu acei monștri care și-au făcut culcușul în interiorul nostru necunoscut. Până când ne putem ascunde de lume, în spatele mantrei numelui și originii noastre? Ce își asumă omul pentru o dragoste supraevaluată? În câte capcane suntem dispuși să cădem pentru un sentiment volatil? Care este antonimul dorinței?

Ca întotdeauna, și acum, decizia este în mâinile noastre. Putem decide câtă libertate permitem instinctelor noastre. Putem decide în ce măsură vrem să o înțelegem pe Blanche du Bois, fie ea privită din prisma aparițiilor unui tânăr băiat mort, fie din cea a anturajului născut din prezentul nostru.

Personajele spectacolului Un tramvai numit dorință ni se adrează din straturi interioare diferite, însă, în fiecare intervenție a lor se resimte instinctul supraviețiurii. Cum se poate supraviețui? Cum supraviețuiește fiecare personaj în parte aceste teritorii cucerite și populate pe care – neavând alte opțiuni – le numim realitate?

Spectacolul a fost realizat cu sprijinul Fondului Bethlen Gábor Alap, Ministerul Resurselor Umane, UDMR și Fundația Communitas.

Prețul unui bilet pentru premieră este de 20 lei. Pentru următoarele spectacole prețul biletului este de 15 lei pentru adulți și 10 lei pentru elevi și pensionari.

Biletele se pot achiziționa la agenția teatrală din incinta teatrului de luni până vineri între orele 15.00 și 19.00, repectiv cu jumătate de oră înaintea începerii spectacolului. Rezervări și informații suplimentare: tel: 0752-227-011, sau online: org@figura.ro. Achiziționere bilete online: www.biletmaster.ro

Tennessee Williams:

UN TRAMVAI NUMIT DORINȚĂ

Regia artistică: BOTOND NAGY

Distribuția:

BARTHA BORÓKA, FARAGÓ ZÉNÓ, SZILÁGYI MÍRA, KOLOZSI BORSOS GÁBOR, GEDŐ ZSOLT, DÁVID A. PÉTER


Scenariu: KALI ÁGNES, BOTOND NAGY
Dramaturg: KALI ÁGNES
Decor și costume: MÁRTON ERIKA
Muzica & sound design: CLAUDIU URSE
Lighting design: ERŐSS LÁSZLÓ
Mișcare scenică: MOLNÁR DALMA
Artist plastic: FERENCZI ZOLTÁN

28 octombrie 2018