Vineri, 4 mai, începând cu ora 19.00, Teatrul Figura Studio prezintă spectacolul Martiri, realizat după opera lui Marius von MAYENBURG, în regia lui KERESZTES Attila, directorul artistic al Companiei Tompa Miklós al Teatrului Național Târgu-Mureș.

Drama lui Mayenburg ridică niște întrebări ale căror răspunsuri nu sunt nici simple, nici confortabile, nici mulțumitoare.

 

Ce se întâmplă dacă Sfânta Scriptură ajunge într-un mediu care este incapabil să o abordeze, tocmai pentru că se rupsese definitiv de această cultură? Poate lua naștere adevărată și puternică credință într-un asemenea anturaj? Ori rămânem doar cu tensiunea născută din ciocnirea a două modalități diferite de abordare a conflictelor suprascrise de acele reguli curente care exclud contraargumentele acestei scripturi vechi de mii de ani?

 

Benjamin este convins că religia este singura modalitate adecvată a existenței și auto-reflecției umane, însă nu conștientizează faptul că interpretează greșit Sfânta Scriptură.

Anturajul acestui băiat tocmai ajuns la vârsta pubertății, este incapabil să înțeleagă credința acestuia, mai mult, poate nici nu vrea să o înțeleagă. În ciuda încercărilor de a-l inhiba, în ciuda strictelor proceduri disciplinare, Benjamin nu vrea să se schimbe. Drept consecință, se ajunge într-o situație ireversibilă în care tragedia se ascunde chiar și în faptul că locul vinovaților este preluat de problemele lăsate nerezolvate.

Distribuția: BARTHA Boróka, FARAGÓ Zénó, FODOR Alain Leonard, KOLOZSI Borsos Gábor, MÁTHÉ Annamária, MOȘU Norbert-László, PIGNITZKY Gellért, VAJDA Gyöngyvér. Compozitor: BOROS Csaba, scenografia: SZŐKE Zsuzsi.

Cea de-a doua reprezentație a spectacolului urmează să aibă loc duminică, 6 mai, ora 19.00.

Bilete pentru spectacol se pot achiziționa la casieria Teatrului Figura Studio din foaierul teatrului de luni până vineri între orele 15.00-19.00. Prețul unui bilet pentru premieră este de 20 de lei, iar pentru reprezentațiile următoare 15 lei, bilet întreg, respectiv 10 lei pentru elevi și pensionari. Pentru rezervări și informații suplimentare ne puteți contacta telefonic: 0752-227-011, sau prin e-mail org@figura.ro. Achiziționare bilete online pe site-ul: www.biletmaster.ro

Spectacolul este recomandat publicului cu vârsta peste 18 ani.

Spectacolul a fost realizat cu sprijinul Fondului Bethlen Gábor.

2 mai 2018