A színházi világnap apropóján a Figura Stúdió Színház évről évre színes programokat kínál Gyergyószentmiklós lakóinak. A színházi világ népszerűsítése, a színház varázsának a meglévő közönségbázison túlra való eljuttatása egyik fő célkitűzésünk. A programok révén nézőink betekintést nyerhetnek a függöny mögé, láthatják egy színház mindennapi működési mechanizmusait, színházi kincskereső kvízünk során pedig a kulturális közösség építését is szorgalmazzuk.

A Figura Stúdió Színház idén is megszervezi a nagy népszerűségnek örvendő kulisszatúrát diákok számára. A programpontokban szerepel jelenetállítás színészeink segítségével, a színház teljes területét bemutató kulisszatúra, emellett pedig a férfi- és női öltözőkben a diákok profi színházi sminkek elkészítését is láthatják.

A színházi világnap nyílt rendezvénye a Figura Futam – a város több forgalmas pontját lefedő kincskereső kvízjáték. A játék során több borítékot rejtünk el az említett pontokon, melyek szintén egy rejtvény megoldásán keresztül válnak elérhetővé. A Figura Stúdió Színház Facebook és Instagram oldalára kerülnek fel a helyszínekre utaló rejtvények, ahová a kérdéseket és feladatokat tartalmazó borítékokat helyeztük. A válaszok beküldését Figurás nyeremények kisorsolásával díjazzuk.

„A jó művészet tartalmaz valami idegent, amit nem tudunk teljesen megérteni, és közben furcsamód mégis értjük valahogy. Ott van benne a rejtély, ami lenyűgöz és a határainkat feszegeti, ezzel pedig megteremt valami földöntúlit, amihez minden mű el kell vezesse a befogadót.” részlet –  Üzenet a Színházi Világnap alkalmából 2024, Jon FOSSE. fordította Németh Nikolett.

2024. március 26.