Az adótörvénynek megfelelően minden román állampolgár lehetőséget kap, hogy jövedelemadójának 3,5%-át általa választott civilszervezetek támogatására ajánlja fel.  Ez az összeg ellenkező esetben az államkasszába kerül.

Éljen ön is az adótörvény által nyújtott lehetőségével, és támogassa ön is a Figura Stúdió Színház mellett működő Figura Társaságot!

A Figura Társaság egyesület a színházzal egyidejűleg alakult, történetük a színház alakulásától kezdve összefonódik. Az egyesület célja mai napig a gyergyószentmiklósi Figura Stúdió Színház anyagi és szakmai támogatása, fejlesztési törekvéseinek szorgalmazása. A Színház produkciói, fesztiváljai (így a Romániai Nemzetiségi Színházak Kollokviuma és FiguraFeszt) és egyéb magvalósításai nem jöhettek volna létre a Társaság jelentős hozzájárulása nélkül.

Ha a Figura Társaság számára ajánlja adója 3,5%-át, nagymértékben részese lehet a színházat segítő és fejlesztő projekteknek, indíttatásoknak.

A jövedelemadója 3,5%-ról 2024. május 25-ig személyes adataival és a kedvezményezett civil szervezet adataival kitöltött 230-as formanyomtatvány segítségével rendelkezhet.

A Figura Társaság adataival előre ellátott nyomtatvány online is kitölthető: https://formular230.ro/asociatia-figura. A kész nyomtatványt a figura@figura.ro e-mail címre várjuk.

A nyomtatvány kitölthető személyesen a Figura Stúdió Színház titkárságán (Gyergyószentmiklós, Testvériség sugárút 23. szám) hétköznaponként 9-14 óra között. Az itt kitöltött űrlapot a Színház juttatja el az Adó- és Pénzügyi Hivatalba.

Köszönjük, ha él a lehetőséggel, és Bennünket támogat!

2024. március 12.