A tavasz első hónapjában a Figura Stúdió Színház hat előadását láthatja a közönség, amelyeket 13 alkalommal tűz műsorra. A kínálatban ezúttal is szerepelnek felnőtt- és gyerekelőadások egyaránt.

 

A hónapot premierrel indítja a társulat, március 5-én, 19 órai kezdettel Heinrich von Kleist Az eltört korsó című darab bemutatójára kerül sor Botos Bálint rendezésében. Az alkotócsapatot Golicza Előd díszlettervező és Bajkó Blanka Alíz jelmeztervező erősítik. Az előadás megtekinthető másnap, március 6-án is.

Ezt követően március 8-án, a nőnap apropóján az online randizás világába kalauzol el a Love Me (r.: Tóth Árpád), szintén 19:00 órai kezdéssel, ahol kiderül miért fontosak az offline kapcsolatok, és miért nem lehet azokat semmivel pótolni.

Március közepén szervezett előadásokon vehetnek részt az óvodások és középiskolás diákok; a Salamon Ernő Gimnáziumban lesz látható a Mozaik (r.: Szabó Máté) című tantermi előadás, ami egy különleges családformában felmerülő gondokat, nehézségeket jár körül, egy mozaikcsalád mindennapjaiba enged betekintést. A tantermi előadással párhuzamosan, március 12-én délután 17:00 órától az Öntöde épületében a Fellegkuckó (koncepció: Máthé Annamária) előadásra kerül sor, ahol Lelle és Mimi manó tárt karokkal fogadja, és varázsolja el a legkisebbeket. A babaelőadás 1-4 éves gyerekeknek ajánlott kísérő felügyeletével; a helyek száma korlátozott.

Aki a hónap elején lemarad ezekről az előadásokról, sincs miért aggódnia, ugyanis Az eltört korsó 16-án, A mizantróp (r.: Visky Andrej) 22-én, illetve a Love Me című előadás 26-án ismét megtekinthető lesz.

A havi műsort, március 28-án A két Korea újraegyesítése zárja, Pálffy Tibor rendezésében. A nő-férfi viszonyt körüljáró darab egymástól független jelenetek füzére, ahol szerelmi, kapcsolati helyzetek kerülnek bemutatásra.

 

Helyek foglalhatók a 0752-227.011-es telefonszámon vagy az org@figura.ro e-mail címen. Jegyeket elővételben a www.figura.ro oldalon válthatnak, vagy előadás előtt félórával az Öntöde előterében található jegypénztárban.

2024. február 26.