Alig két héttel legutóbbi premierje után, január 6-án ismét új előadásal áll elő a Figura Stúdió Színház: a tavaly Kézdivásárhelyről átszerződött Barti Lehel-András és Pascu Tamara szereplésével szombaton este 19 órától kerül sor a Love Me című előadás gyergyószentmiklósi bemutatójára. Az előadás 2022 márciusában született a Portugált is jegyző Tóth Árpád rendezésében az akkori Udvartér Teátrum produkciójaként, melynek létrejöttében Ila Gábor zeneszerző, Ruszuly Ervin koreográfus valamint - az előadás szerves részét képező videóanyag szerkesztőjeként - Esti Norbert, a Tomcsa Sándor Színház színművésze is részt vett.

A kortárs írásokból készült kétszereplős előadást a kézdivásárhelyi színház átalakulása nyomán ettől az évtől a Figura Stúdió Színház veszi át repertoárjába, és játssza tovább.

 

Győrfi Kata: Love Me Tinder, Garaczi László: Weszteg és Falussy Lilla: Metadolce című szövegei alapján összeállított előadás olyan fontos témával foglalkozik, aminek kezelésére sem a virtuális társkeresést alkalmazó tinédzserként vagy fiatal felnőttként, sem szülőként nem vagyunk felkészülve: milyen veszélyeket rejt, és hogyan változtatja meg, lehetetleníti el a virtuális térben való létezésünk a valós kapcsolatteremtést?

 

Hiába tagadnánk, az egyre inkább online térbe költözött mindennapi kommunikáció és a közösségi média csillogó világa mindannyiunk életét befolyásolja kisebb vagy nagyobb mértékben. Ha pedig a párkeresés kapcsán is online „randihelyeken” próbálgatjuk szárnyainkat és karmainkat, az online platformok biztosította kényelem hamar a visszájára fordul. Hiába érzi bárki, hogy bátrabb, azzá válik, akivé akar, hiába tűnik magabiztosabbnak, vagánynak és „viszik, mint a cukrot” egymás szemébe nézni már egy másik feladat. Talán már mi magunk is elhisszük, hogy az online csinosítgatott énünk a valóság, viszont a mindennapjainkkal nem tudunk mit kezdeni. Mikor az online-épített imázs köddé válik, kiderül, hogy a szépen felépített maszk mögött nincs semmi.

 

Az előadás a továbbiakban az évad folyamán megtekinthető lesz a Figuránál, illetve témájából adódóan bekerül a középiskolásoknak szóló színházi ajánlatba is. 

2024. január 5.