Joël Pommerat: A két Korea újraegyesítése című kortárs francia darabját mutatja be a társulat. Joël Pommerat a mai francia színház egyik legizgalmasabb írója, alkotója, rendezője. Munkamódszere a színészekkel történő állandó kísérletezésen és improvizáción alapul.

Az előadást Pálffy Tibor – jelenleg a sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház, korábban a Figura Stúdió Színház színésze – rendezésében láthatja a gyergyószentmiklósi közönség. A darab egy kollázs-szerű massza, egymástól független jeleneteket, történeteket mutat be a férfi-nő viszony, illetve a szerelem tematikája mentén; amelynek nagyon erős alapja a szöveg, amivel Deák Katalin dramaturg dolgozott. Az örökérvényű témát boncolgató előadást Gábor Zsófia díszlet-, jelmeztervező egy semleges, ugyanakkor képlékeny térbe képzelte el, ahol lehetőség nyílik felerősíteni a nő férfi közötti problémákat. A természetesből észrevétlenül abszurddá váló szerelmi helyzeteket, az egymástól látszólag független jeleneteket Bezsán Noémi koreográfiái és Boros Csaba zeneszerző által jegyzett zenei etűdök egészítik ki és fonják össze egy előadássá.

A bemutatóra május 12-én, pénteken 19.00 órától kerül sor a nemrégiben felavatott Öntöde stúdióteremben (Testvériség Sugárút 23.). A két Korea újraegyesítésére tett „kísérlet” májusban további két alkalommal kerül műsorra, 13-án és 18-án, mindkét alkalommal a megszokott este 7 órai kezdettel. Májusban továbbá visszatér Gyergyóalfaluba A dzsungel könyve koprodukció, valamint a Boldogtalanok című előadás május 19-én. Május 24-én újra megtekinthető Szilágyi Míra Veszélyes kanyar című egyéni előadása az Öntödében, valamint május 26-án folytatódik a Behívó színházi late-night show, legújabb kiadásában Faragó Zénó színész főszereplésével.

Jegyek elővételben a www.figura.ro weboldalon vagy előadás előtt fél órával a helyszínen. Helyfoglalás és információk a 0752-227.011-es telefonszámon vagy az org@figura.ro e-mail címen.


Az előadás létrejöttét a Romániai Magyar Demokrata Szövetség és a Communitas Alapítvány támogatta. 

2023. május 11.