A dzsungel könyve Dés László – Geszti Péter – Békés Pál Rudyard Kipling azonos című könyve alapján írt musicalje, a Figura Stúdió Színház, a Szín-kron diákszínjátszó csoport, valamint a Salamon Ernő Gimnázium zenekarának és kórusának közös produkciója.

 

A tavaly bemutatott nagysikerű Egy popfesztivál című előadáshoz hasonlóan az eddig példátlan, élőzenés A dzsungel könyve című musical csapata is diákokból tevődik össze. A több mint 100 középiskolást foglalkoztató produkció bemutatójára február 24-én a gyergyóalfalvi Petőfi Sándor Művelődési Központban, a következő előadásra rögtön másnap, február 25-én kerül sor. A nagyvolumenű produkció rendezője Kolozsi Borsos Gábor - a Figura Stúdió Színház társulatának tagja és a Szín-kron csoport koordinátora; zenei vezetője a Salamon Ernő Gimnázium zenetanára, Korpos Szabolcs. Az alkotócsapatot erősíti Huszár Kató díszlettervező, Sikó Doró jelmeztervező, Kányádi György koreográfus, Lutz Eszter koreográfus-asszisztens, valamint dramaturgként Balázs Helga. Az alkotók munkáját segíti a több mint száz tagú csapat, akik nem csak a színpadon tevékenykednek színészként, zenészként vagy táncosként, hanem a háttérben is szorgosan dolgoznak az előadás jelmezeinek, díszletének gyártásán, illetve az előadás promoválásán.

 

A közismert történet a dzsungelben nevelkedett fiú, Maugli kalandjait mutatja be, harcaival együtt állat, ember és önmaga ellen. Talán senkinek sem kell bemutatni a dzsungel lakóit, a szigorú, de belül mézes szívű Balut, a féltő és gondoskodó Bagirát, a hiperaktív és dilis majomgárdát, a bosszútól fűtött Sír Kánt, vagy éppen a bűvös szemű Kát. Tőlük tanulja meg Maugli az életben maradás alapvető törvényeit. Mi történik akkor, amikor mégis azzal szembesül, hogy legnagyobb igyekezete ellenére sem válhat a falka teljes érvényű tagjává? Ember az állatok között és állat az emberek között. Hova menekül, kihez fordul az, akit mindenhonnan kitaszítanak? Ki ne érezte volna már, hogy mindenki ellene fordul és teljesen magára hagyja? Mihez kezdünk ilyenkor? És vajon mit tenne Maugli?


Hamarosan indul a jegyértékesítés a február 24-i bemutatóra, illetve az azt követő február 25-én tartandó előadásra. Az előadást a következő hónapok folyamán is műsorra tűzik, ezek időpontjai még egyeztetés alatt állnak. A részletekért érdemes követni A dzsungel könyve közösségi média felületeit.

2023. január 14.