Tóth Árpád rendezésében készül a társulat Egressy Zoltán Portugál című darabjának bemutatására a OneSes Pubban. A kocsmaszínházi bemutatóra szerdán, szeptember 14-én, a következő előadásra másnap, 15-én kerül sor 19 órától.

„Vannak helyek, ahol áll az idő. Ezeken a helyeken is élnek emberek, olyanok, mint te, vagy én. Áll bennük az idő. Persze, vannak vágyaik, álmaik, mégis valahogy megrekedtség van a lélekben. Lecsúszott, kisiklott, gödör fenekén tengődő életek. Kapaszkodók nélkül. De mélyen, a lélek valamely eldugott sikátorában még ott pislákol halványan egy szikra. Az életrevalóság szikrája, a megoldások szikrája, az álmok szikrája, az elvágyódás szikrája ez, az elindulásé, az elutazásé. Irgácson is áll az idő.”

Tóth Árpád renzedő mellett első alkalommal dolgozik a Figuránál Máthé Barbara dramaturg, Ila Gábor zeneszerző és Pál Alexandra jelmeztervező. Az előadásban a társulat valamennyi tagja megformál egy-egy irgácsi figurát: ex-rendőrt, kocsmárost, állandóan ittas feleséget, hitevesztett papot, szerelmet nem remélő lányt. Ezek az emberek a falu kocsmájában találkoznak, és mind vágynak valamire, várakoznak valami után. A nézők nem csak szemlélői, hanem részesei az előadásnak, testközelből követhetik végig a falu lakóinak történetét.

A helyek száma korlátozott, helyek elővételben a figura.biletmaster.ro oldalon, illetve előadás előtt a helyszínen. Helyfoglalás és információ a 0752-227-011-es telefonszámon. Az előadás létrejöttét Hargita Megye Tanácsa támogatta.

2022. szeptember 13.