Négy próbafolyamat zajlik egyidőben az újonnan elfoglalt öntöde épületében, illetve alternatív helyszíneken. A Figura csapata különböző műfajokban dolgozik: tantermi-, felolvasószínházi-, egyéni, valamint babaszínházi előadásokon.

A színház épületéből kiköltözve a társulat kénytelen rendhagyó játékterekre tervezni előadásait, így mobilis, kevés szereplős, kisebb darabok kerülnek be a repertoárba. Június 17-én mutatják be Madách Imre Az ember tragédiája című műve nyomán készült tantermi előadást, amely a Salamon Ernő Gimnázium partnerségében jött létre. A nevelési színházi előadást Deli Szófia állítja színpadra B. Markó Orsolya, dramaturggal és Zétényi Lina, drámainstruktorral karöltve.

Az augusztus 4-7. között megszervezésre kerülő Egyfeszt második kiadásán a Színház- és könyvudvar programját két bemutató is színesíti; a Botházi Mária írásaiból összevágott Mi... mi vagyunk - Biorobot 2. című felolvasószínházi előadás Bartha Boróka és Tamás Boglár előadásában, valamint a Figura történetében egy teljesen új műfajt képviselő babaszínházi előadás, a Belefér egy pici szívbe. A legkisebbeknek szóló produkció Máthé Annamária elképzelése alapján született Tamás Boglár segítségével.

Mindig is teret biztosítva a színészek ötleteinek, most sincs ez másként, Szilágyi Míra készül Curva pericolosa c. egyéni előadásával Faragó Zénó rendezésében. Az alternatív helyszínen játszódó premierre várhatólag a jövő évadban kerül sor.

A nyár folyamán fesztiválokra, vendégszereplésekre hivatalos a társulat; részt vesz a NyárON Szeredán, a Magyar Színházak Kisvárdai Fesztiválján, az Egyfeszten, illetve Brassóban és Gyulán is vendégszerepel a S.Ö.R. – Shakespeare Összes Rövidítve, a B.O.R. és a Káosz.

2022. June 10.