Novemberben is folytatódik az évad elején meghirdetett gyermekelőadás-sorozat. A bérletrendszer keretén belül ezúttal az óvódásokat és kisiskolásokat két vendégelőadással várjuk.

November 25-én az Udvarhely Táncműhely előadásában kel életre Benedek Elek klasszikus meséje a Világszép Nádszálkisasszony. A néptáncelőadást 12.00 és 14.00 órától tekinthetik meg az I-IV. és az V-VI. osztályos tanulók a nagyteremben.

A Benedek Elek meséje nyomán készült táncjáték a kiskirályfival együtt izgalmas utazásra hívja nézőit a teremtett színpadi világba, ahol megvívhat farkassal és sárkánnyal, hogy együtt szabadítsák ki a boszorkány karjaiból a nádszálba rejtett királylányt.

November 26-án a sepsiszentgyörgyi Cimborák Bábszínház 3-6 év közötti gyermekeknek készült, hagyományos, paravános bábelőadásával vendégszerepel a stúdióteremben. A gyergyószentmiklósi óvodásokat 11.30-tól várjuk A fehér macskahercegnő birodalmába, nyílt előadásként 17.00 órától tűzzük műsorra. Csupán három macskatalpnyom délre, két macskabajusz távolság nyugatra, és már ott is vagyunk.

Az előadások a járványügyi szabályozások betartásával zajlanak: a védőmaszk viselése kötelező minden 5 éven felüli résztvevőnek, a felnőtt kísérők pedig kizárólag a védettséget bizonyító zöld igazolvány felmutatásával vehetnek részt.  

Az érvényes szabályok értelmében a színház a teremkapacitásának legtöbb 30%-ban fogadhat nézőket, ezért a helyek száma korlátozott, az előadásokra előzetes bejelentkezés alapján tudunk helyet biztosítani. Csoportos vagy egyéni helyfoglalás a 0752-227.011-es telefonszámon vagy az org@figura.ro e-mail címen lehetséges. 

2021. november 23.