Hétfőtől kezdődően új kormányhatározat lépett érvénybe 30 napos időszakra, amely érinti a kulturális intézmények működését is.

Az Országos Vészhelyzeti Bizottság 91/22.10.2021 számú határozatának értelmében október 25-től a színházak a teremkapacitásuk 30%-át kihasználva fogadhatják a nézőket, és kizárólag azon személyek vehetnek részt az eseményeken, akik felmutatják az alábbi iratok egyikét: 10 napnál régebbi SARS-CoV19 elleni oltást igazoló dokumentum vagy a koronavírus fertőzést bizonyító igazolás, amely a megfertőződéstől számított 15-180. nap közötti intervallumban érvényes. Belépéskor színházunk munkatársai ellenőrzik a nézők zöld igazolványát, valamint testhőmérséklet mérést végeznek. A színház területén, illetve az előadások teljes időtartama alatt kötelező a maszk viselése, ajánlott a kézfertőtlenítés és a távolságtartás.

A nézők és a társulat biztonsága érdekében elhalasztjuk októberi előadásainkat, így elmaradnak az október 27-re tervezett Minden egér szereti a sajtot, az október 28-ra, középiskolások számára szervezett Shakespeare Összes Rövidítve, valamint a november első felében esedékes további gyermek- és ifjúsági bérletes előadások.

Ezen időszakban módosul a jegypénztár nyitvatartása, a nézők kizárólag előadások előtt egy órával válthatnak jegyet a Figura Stúdió Színház előterében található pénztárban. Az online jegyvásárlásra továbbra is van lehetőség a www.biletmaster.figura.ro oldalon; helyfoglalás és további információk a 0752-227-011-es telefonszámon vagy az org@figura.ro e-mail címen.

2021. október 26.