Folytatjuk a tavalyi évadban elkezdett Színész házon kívül nevet viselő projektünket. A 2021-22-es évad első alanya Faragó Zénó, aradi születésű színész. Ez a hónap tehát róla szól, interjúk készülnek vele, majd a megszokott módon a társulat színésze egy másik szakmában próbálja ki magát. Nyílt eseményként egy családi programmal készülünk, október végén madáretető építésre várunk kicsiket, nagyokat.

Faragó Zénó 1986. január 24-én látta meg a napvilágot Aradon. 2008-ban szerzett diplomát a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem Színművészet szakán, majd 2010-ben elvégezte a rendezői mesterképzést is. A hónap színésze az évek során több színház társulatában megfordult: egyetemi évei alatt a marosvásárhelyi Tompa Miklós Társulatnál, illetve a temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színháznál. A mesterképzés elvégzése után dolgozott a Maladype, a Szigligeti és a Spectrum színházaknál.

Zénó a 2014-15-ös évadtól tagja társulatunknak, elsőként a De mi lett a nővel? (r.: Albu István) című előadásban láthatta a gyergyói közönség. Az itt töltött évek során eddig 25 előadásban lépett színpadra, legutóbb a Szeretők (r.: Visky Andrej) című komédiában Arlequin-ként. Zénó rendezőként is színesítette a Figura repertoárját, 2017-ben ő állította színpadra Fodor Alain Leonard egyéni előadását, a Drognaplót; a tavalyi évben pedig a Stop the Tempo! rendezőjeként dolgozott. Legközelebb az október 22-i Szeretők alkalmával lép színpadra.

2021. október 13.