Új évadot hirdet a Figura Stúdió Színház; öt bemutatóval, gyermek- és ifjúsági bérlettel, illetve egyéb izgalmas projektekkel készül a társulat.

Már szeptemberben bemutatásra kerül Kolozsi Borsos Gábor egyéni előadása, a B.O.R. Márkó Eszter rendezésében, amelyet zenés gasztrópuccsként határoznak meg az alkotók. Október folyamán Pierre de Marivaux drámája alapján láthatja a gyergyói közönség a következő készülő előadást Szeretők címmel, amelyet Visky Andrej állít színpadra. A további próbafolyamatok közül kettő párhuzamosan zajlik majd.

Idén ismét gyermek- és ifjúsági bérletet hirdet a színház kicsiknek és nagyoknak egyaránt; máshonnan érkező színházakat, bábszínházakat és zenekarokat is vendégül látva. A jegyek ára változatlan, a gyermekek 20 lejért válthatnak bérletet, amely négy - koruknak megfelelő - előadást tartalmaz.

Szeptemberben ismét turnéra készül a Figura, a társulat 5-én és 6-án Újvidéken, Szerbiában játssza az Albu István rendezte Boldogtalanok című előadását a New Fortress Theater Festival keretén belül.

2021. augusztus 30.