A Színész házon kívül májusi arca Moșu Norbert-László, margittai születésű színész. Ebben a hónapban tehát Norbival készült interjúkat láthatnak, olvashatnak; a társulat színésze kipróbálja magát egy új szakmában, és a nézők számára is elérhető eseményként egy társasjáték esttel készülünk az érdkelődőknek.

Moșu Norbert-László 1987. november 10-én született a Bihar megyei Margittán. Norbi 2006-ban felvételizett a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem színész szakára, majd az alapképzést követően mesteri diplomát is szerzett 2011-ben. Még ebben az évben szerződött le a Figurához, és azóta is társulatunk tagjaként lép színpadra. Elsőként a Béres László rendezte Nagynyavalyában láthatta a gyergyói közönség, azóta már szám szerint 42 előadásban mutatta meg tehetségét. Legutóbb A kommunizmus története elmebetegeknek című produkcióban lépett színpadra Timofejként, előtte a Boldogtalanok főszereplőjeként, Húber Vilmosként láthatta a közönség; ezután pedig az éppen premier elé néző Minden egér szereti a sajtot című gyerekelőadásban Zakariásként találkozhatnak vele kicsik, nagyok.

Norbi nem csak színészként, hanem drámaíróként is dolgozott már a színházban, hiszen két gyerekelőadás szövege is az ő keze munkáját dícséri: a 2016-ban bemutatott Incanto, illetve a 2017-ben bemutatott Az élet fája című mesejáték, amelynek szövegét Biró Rékával közösen fogalmazta.

Társulatunk tagját, Moșu Norbert-Lászlót legközelebb május 12-én a Minden egér szereti a sajtot bemutatóján láthatja a gyergyói közönség.

2021. május 7.