Az adótörvény lehetőséget kínál minden román állampolgár számára, hogy személyi jövedelemadója 3,5%-át olyan civil szervezetnek ajánlja fel, amelynek tevékenységét támogatni szeretné. Amennyiben nem él ezzel a lehetőséggel, ez az összeg az államkasszába kerül.

Ne hagyja kárba veszni ezt a lehetőséget, és támogassa adója 3,5%-val a Figura Stúdió Színház mellett működő Figura Társaságot!

A Figura Társáság 1990-ben alakult egyesület, amelynek fő célja a gyergyószentmiklósi színház szakmai és anyagi támogatása, a színházi élet megújítását szolgáló törekvések felkarolása. Megalakulása óta tevékenysége szorosan összefonódik a színház működésével. A Színház produkciói, fesztiváljai (így a Romániai Nemzetiségi Színházak Kollokviuma, a dance.movement.theatre, FiguraFeszt) és egyéb magvalósításai nem jöhettek volna létre a Társaság jelentős hozzájárulása nélkül.

A Figura Társaság számára felajánlott összeggel a Figura Stúdió Színház működését támogatja, ami a jelen időszakban különösen nagy segítséget jelent. 

Az jövedelemadója 3,5%-ról 2021. május 25-ig rendelkezhet személyes adataival és a kedvezményezett civil szervezet adataival kitöltött 230-as formanyomtatvány segítségével.

A Figura Társaság adataival kitöltött nyomtatvány letölthető innen: 

https://drive.google.com/file/d/16UTMeEad2nH6BnxfMHrwjn3bO7njWtHJ/view?usp=sharing 

A személyes adatokkal kiegészített nyomtatványt a felajánló leadhatja:

·        személyesen az Adó- és Pénzügyi Hivatalban (2 példányban)

·        ajánlva postai úton az Adó- és Pénzügyi Hivatalnak címezve

·        elektronikusan a Hivatal honlapján a Spațiul Virtual nevű platformon regisztrálva: https://www.e-guvernare.ro/ (útmutató a regisztrációhoz: https://www.youtube.com/watch?v=cC1CuUHJr9Q&feature=emb_title)

·        A nyomtatvány kitölthető személyesen a Figura Stúdió Színház titkárságán (Gyergyószentmiklós, Testvériség sugárút 9. szám, oldalsó bejárat) hétköznaponként 9-14 óra között. Az itt kitöltött űrlapot a Színház juttatja el az Adó- és Pénzügyi Hivatalba.

Köszönjük, ha él a lehetőséggel, és Bennünket támogat! 

2021. április 20.