A Színész házon kívül nevű projekt következő főszereplője Sosovicza Anna, budapesti születésű színésznő. Április folyamán tehát Annával készült interjúk, meglepetés-szakmaváltás és egy mindenki számára nyitott, a színésznő vezette kézműves workshop lesz majd terítéken.

Sosovicza Anna negyedik lányként látta meg a napvilágot 1996. január 10-én Budapesten. Három nővére közül a legidősebbik Svájcban él, a család második lánya kortárs táncos, a legfiatalabb tanítónőként dolgozik, és néptáncol. A Sosovicza család legkisebb lánya pedig színésznő a gyergyószentmiklósi Figura Stúdió Színház társulatában. Anna elmondása szerint édesanyja egy konyhatündér, édesapja nagy Balaton rajongó.

Gyerekkorát egy főváros melletti tót faluban, Maglódon töltötte családjával és nagymamájával együtt. Az általános iskolát is Maglódon kezdte el, majd egy költözésnek köszönhetően Budapesten folytatta tanulmányait.

Anna több művészeti ágban is kipróbálta magát, 4 éves korában kezdett el táncolni, hangszeren is játszott, hegedülni tanult; később színjátszó csoportokba járt. A gimnáziumban díszlet- és jelmeztervezési képzésre járt, majd a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetemen szerzett diplomát Színművészet szakon 2020-ban.

Anna a 2020/2021-es évadtól tagja a Figura társulatának. E néhány hónap alatt a közönség már találkozhatott vele a Stop the Tempo!-ban, a Sirály egyik Nyinájaként, de a Boldogtalanok, valamint A kommunizmus története elmebetegeknek című előadásokban is. Ez utóbbiban április 16-án lesz újra látható a Figura nagytermében. 

2021. április 9.