Folytatjuk a tavalyi évadban rajtolt Színész házon kívül nevet viselő projektünket, amelynek célja, hogy nézőink a színpadon kívül is találkozzanak társulatunk tagjaival. A tavalyi elképzelést követve, minden hónapban színházunk egyik előadója kerül a középpontba, akiről többet megtudhatnak az érdeklődők különböző „(szín)házon kívüli” programok keretén belül.

2021 márciusában a székelyudvarhelyi származású Kolozsi Borsos Gáboré a főszerep. A hónap folyamán a színház előterében elhelyezett színész-falon képekben elevenedik meg Gábor életútja gyerekkorától napjainkig. Március 6-án színészünk szakmát vált, és egy rövid időre kipróbálja magát egy tőle teljesen távol álló területen. Az új foglalkozás neki is, illetve a közönségnek is meglepetés lesz, viszont természetesen a felkészülés lehetősége adott. A szakmaváltást dokumentáljuk, és az így készült videóanyag felkerül közösségi oldalainkra. A március 27-i színházi világnap margójára egy előzetes regisztrációhoz kötött (Gá)borkóstolót tartunk a YourLivingroom partnereként. Az eseményre a helyek száma korlátozott; a járványügyi szabályokat figyelembe véve kötelező a távolságok betartása, maszk viselése a bejöveteltől egészen az asztalig, valamint a kézfertőtlenítés.

Kolozsi Borsos Gábor 1986-ban született Székelyudvarhelyen. 2004-ben felvételizett a Marosvásárhelyi Színművészeti Egyetemre, négy évvel később, 2008-ban került ki színészként. Még abban az évben szerződött a gyergyószentmiklósi Figura Stúdió Színházhoz, ahol elsőként a 3 tánc Beckettre című előadásban játszott. 2010 óta a Szín-kron, korábban Maszkitó diákszínjátszó csoport vezetője, ahol eddig közel 100 színészkedni vágyó diákot foglalkoztatott, és ahonnan számos, színésszé érett tehetséges fiatal került ki.

A hónap folyamán Gáborral több platformon is találkozhatnak: rádióinterjúban, fotókon, kisfilmeken, és természetesen közvetlenül, személyesen is, betartva az előírt járványügyi szabályozásokat.

2021. március 2.