Ivácson László rendező és koreográfus állította színpadra a sepsiszentgyörgyi Háromszék Táncegyüttes Táncsétány című produkcióját, amely a társulat fennállásának harmincéves évfordulójára készült. Az előadást 2021. március 3-án 19:00 órai kezdettel láthatja a gyergyói közönség.

„A Táncsétány egyfajta útfeltárás, mellyel a társulat ünnepel és múltat is idéz ebben az évfordulós évadban. A korábbi előadások koreográfiáit feldolgozó produkció, nemcsak emléket állít és felsorol, hanem reflektál, viszonyul az elődök által megfogalmazottakra, így az együttes jelenéről is vall. Arról, hogy miként kapcsolódunk, viszonyulhatunk a ma életérzésével a folklórhoz, a kortárs formákhoz vagy egyéb kihívásokhoz. A sétáló emlékezés olyan egyetemes témákat is érint, mint az idő, a hit, a férfi és nő életszerepei, a megvallott értékek és a hagyomány.

Az előadásban látható koreográfiák tematikái önálló világként is értelmezhetők, az állomások pedig felfűzhetőek egy narratív sorra, felidézve a gyökerek, a tékozlás, a megtagadás és a felismerés elemeit. Teszik mindezt a férfi és nő örök szerepeinek körforgása által, melyek mint a tekerőlant mélyén meghúzódó igazságok, le-le bomlanak az idő kerek fonaláról.” – vélekedett produkciójáról a Háromszék.

Jegyek kaphatók az előtérben található jegypénztárban minden hétköznap délután 3 és 7 óra között, helyfoglalás és információk az org@figura.ro e-mail címen vagy a 0752-227-011-es telefonszámon.

2021. február 19.