A 2019-ben bemutatott Persze című egyéni előadást, Tamás Boglár saját élethelyzete ihlette; a produkció szövegében nővére, Tamás Gyopár volt segítségére. Az egyedülálló szülőkről, nehézségeikről és kihívásaikról szóló darab február 12-én 19 órai kezdettel tekinthető meg a színház stúdiótermében.

– Milyen indíttatásból született a Persze című darab?

Tamás Boglár: Mindenképpen szerettem volna egy egyéni műsort, és örültem, hogy Albu István színházigazgató támogatja az egyéni törekvéseinket is, több kollegámnak volt hasonló, saját tapasztalatokból merítkező előadása előttem. A téma egy csíksomlyói zarándoklat alkalmával körvonalazódott, ekkor döntöttem el, hogy a saját életemből fogom felépíteni a darabot. A szövegek a nővérem, Tamás Gyopár segítségével születtek meg, az előadás keretét Borsos Virág adta meg dramaturgként, a darabban lévő videoanimációról szóló elképzeléseim Ferenczi Zoltán munkája által valósultak meg.

– Milyen érzés egyedül állni a színpadon és betölteni a teret?

T. B.: Bár vannak láthatatlan partnerek, segítők a háttérben, nehéz, hiszen egyedül kell fenntartanom a nézők figyelmét. A stúdióelőadások alkalmával jóleső érzés volt közel lenni a nézőkhöz, szinte együtt lélegeztünk, rengeteg pozitív energiát adtam és kaptam.

Az interjú teljes szövege a Hargita Népe online hírportálon olvasható Boncina-Székely Szidónia írásában.

2021. február 12.