Csíkrákosra utazik a tavalyi évadban bemutatott Shakespeare Összes Rövidítve című előadás, amelyet Barabás Árpád állított színpadra a társulat három színészével: Fodor Alain Leonarddal, Kolozsi Borsos Gáborral és Moșu Norbert-Lászlóval.

Az élő Shakespeare-albumhoz hasonlítható produkcióra a Csíkrákosi Kultúrotthonban kerül sor február 10-én 19 órai kezdettel, megtekintése díjtalan és nem kíméli a rekeszizmokat. A háromszereplős előadásban megelevenednek a híres drámaíró legismertebb drámáinak alakjai – igencsak változatos formában: lesz benne rap, hokimeccs, árnyjáték, de még a búlvárhírek sem hiányoznak a Shakespeare műveit másfél órában tömörítő darabból. A gyergyói S.Ö.R. különlegessége, hogy igazi csapatmunkaként jött létre: a rendező és a színészek közösen alakították az előadást, kezdve a jelenetek kidolgozásán, a szövegen keresztül a zenéig.

Az előadás a Bethlen Gábor Alap és Hargita Megye Tanácsának támogatásával jött létre. A színdarabot Magyarországon a THEATRUM MUNDI Színházi és Irodalmi Ügynökség (Budapest) képviseli.

2021. február 4.