A. P. Csehov Sirályát, Albu István rendezésében október 3-án 19 órai kezdettel láthatják először a nézők a nagyteremben. A szombat esti premiert egy online előbemutató előzi meg, amelyre október 2-án este 7 órától kerül sor, és a következő linkre kattintva érhető el a színház YouTube csatornáján: https://youtu.be/bXJnWsSi550.

Csehov Sirálya azt az utat mutatja be, amit a mindenkori alkotó – legyen az író, képzőművész, színházi ember – a teremtő művészi indíttatástól, a művészi létjogosultsággal egyenértékű eredetiség és újszerűség kínzó igényétől a saját, kiforrott – nem ritkán kiábrándító – ars poeticájáig jár be. Új formák kellenek, és ha azok nincsenek, inkább ne is legyen semmi! – ebből az ideálból indul el a darab elején Sirály központi szereplője, Trepljov, a szárnyait bontogató, fiatal vidéki író, aki színházcsinálással is kísérletezik. Bukás, csalódás és kiábrándultság útján jut el a végső felismerésig: nem a forma a fontos, az alkotásnak mindenekelőtt őszintének és közvetlennek kell lennie, hogy „szabadon áradjon az ember lelkéből”.

A következő Sirályt október 9-én, pénteken este 7 órától tűzzük műsorra. Az előadásokra jegyek kaphatók a www.biletmaster.ro oldalon, illetve a színház előterében található jegypénztárban hétköznap 15 és 19 óra között.

2020. október 2.