Legújabb előadásunkban, A. P. Csehov Sirály című drámájában a teljes társulat, illetve vendégművészek is színpadra lépnek. Október 3-án mutatjuk be a produkciót a nagyteremben Albu István rendezésében, betartva az előírt járványügyi szabályokat.

Csehov Sirálya azt az utat mutatja be, amit a mindenkori alkotó – legyen az író, képzőművész, színházi ember – a teremtő művészi indíttatástól, a művészi létjogosultsággal egyenértékű eredetiség és újszerűség kínzó igényétől a saját, kiforrott – nem ritkán kiábrándító – ars poeticájáig jár be. Új formák kellenek, és ha azok nincsenek, inkább ne is legyen semmi! – ebből az ideálból indul el a darab elején Sirály központi szereplője, Trepljov, a szárnyait bontogató, fiatal vidéki író, aki színházcsinálással is kísérletezik. Bukás, csalódás és kiábrándultság útján jut el a végső felismerésig: nem a forma a fontos, az alkotásnak mindenekelőtt őszintének és közvetlennek kell lennie, hogy „szabadon áradjon az ember lelkéből”.

A Sirály díszlet- és jelmeztervezője a visszatérő Márton Erika, zeneszerzője Bocsárdi Magor, képzőművészei: Ferenczi Zoltán, Huszár Kató, Incze Szabolcs és Sikó Dorottya, valamint dramaturgja Keresztes Franciska, a színház irodalmi titkára. Az előadás Hargita Megye Tanácsának támogatásával jött létre.

Jegyek kaphatók a www.biletmaster.ro oldalon, a színház előterében található jegypénztárban hétköznap 15 és 19 óra között. Az előadásokon érvényesek az előírt szabályok, kötelező a maszk viselése, a távolságok betartása, valamint a kézfertőtlenítés.

2020. szeptember 30.