Szeptember 23-án este 8 órától veszi kezdetét az év utolsó szabadtéri előadása a Városi Könyvtár udvarán. Nagy Péter előadó gyergyószentmiklósi zenészekkel karöltve mutatja be az Egyedül vagyunk? című tudományos-zenés előadást szerdán este a Figura szabadtéri nagyszínpadán.

A produkció többek között arra a kérdésre keresi választ, hogy mi is az emberi lény? Tárgyilagosan nézve azt is mondhatnánk semmi különös. Atomok összessége a Végtelen színpadán, az Örökkévalóság egyetlen pillanatában. Mégis a véletlen megjelenésünk a legcsodálatosabb dolog az Univerzumban. Az előadásban résztvevő zenészek különböző hangszereken kísérik a tudományos narrációt; az erre az alkalomra létrejött csapat gyergyószentmiklósi művészekből áll: Csibi András – basszusgitár, Fülöp Loránd – szóló gitár György László – gitár és ének, Korpos Szabolcs és Mihály Csaba – billentyűs hangszerek, valamint Pál Andor – dob. Az Egyedül vagyunk? narrátora Nagy Péter, látványvilága Hátszegi Ákos és Lungu Arnold munkáját dicséri.

A járványhelyzethez alkalmazkodva a Figura Stúdió Színház a nyár folyamán két szabadtéri színpadot is felállított: az épület belső udvarán a kisebb, studió jellegű Living-színpadot, valamint egy nagyszínpadot a Városi Könyvtár udvarán, amelyek június közepétől szabadtéri 12 előadásnak adott otthont az előírt óvintézkedések betartásával. A szabadtéri színpadokon a hideg időszakban szünetel a tevékenység, amint azonban az időjárási viszonyok lehetővé teszik, tavasszal újra várjuk nézőinket a könyvtár és színház udvarán.

Jegyek kaphatók a www.biletmaster.ro oldalon vagy a színház előterében található jegypénztárban minden hétköznap 15 és 19 óra között. A szeptember 21-i elhalasztott Tótékra vásárolt jegyek beválthatók az Egyedül vagyunk?, valamint a 25-i Persze című produkciókra. 

2020. szeptember 23.