Folytatjuk a tavalyi évadban elkezdett Sirály próbafolyamatát. A. P. Csehov drámáját Albu István viszi színre a Figura teljes társulatával, a produkció azonban nem a megszokott módon kerül bemutatásra. Az első előadás online tekinthető meg október 2-án; különlegessége, hogy a valós időben játszott előadás élő közvetítésben, egyfajta színházi filmként kerül levetítésre a Gyergyó TV munkatársainak segítségével.

A készülő előadásban részt vesz a teljes társulat: Bartha Boróka, Faragó Zénó, Kolozsi Borsos Gábor, Moșu Norbert-László, Sosovicza Anna, Szilágyi Míra, Tamás Boglár, illetve visszatérő vendégművészek is színpadra lépnek: Bocsárdi Magor, Fodor Alain Leonard, Márton Lóránt, Sándor Anna. A produkció díszlet- és jelmeztervezője Márton Erika, zeneszerzője Bocsárdi Magor, a látványelemek kivitelezésében képzőművészként Ferenczi Zoltán működik közre. Az online bemutatót követően az előadást hagyományos módon is műsorra tűzzük október 3-án, 9-én és 24-én a színház nagytermében.

Szeptember 18-án, illetve 19-én a Szín-kron Csoport tagjai Kávéházi történetekkel szórakoztatják a nézőket a stúdióteremben; a Magyar Dráma napján, szeptember 21-én a Városi Könyvtár udvarán a Tóték, 25-én a stúdióteremben a Persze című előadásunkat tűzzük műsorra, amelyet közönségtalálkozó követ a Belső Iránytű szervezésében.

Jegyek kaphatók minden hétköznap 15 és 19 óra között az előtérben található jegypénztárban vagy online a www.biletmaster.ro oldalon. Helyfoglalás az org@figura.ro e-mail címen vagy a 0752227011-es telefonszámon.

2020. szeptember 16.