Hat hónapos kihagyást követően ismét játszhattunk a nagyteremben; szeptember 3-án és 5-én Gianina Cărbunariu, kortárs drámaíró Stop the Tempo! című darabját mutattuk be nagytermi stúdióelőadás formájában. A produkciót Faragó Zénó vitte színpadra, látványelemeit és zenéjét Ferenczi Zoltán álmodta meg. A trendiség nyomása és elvárásai alatt kiégett három huszonéves fiatal véletlen találkozásából bontakozik ki a történet, akik az elidegenedésnek és az egymás iránti közönynek melegágyat adó fogyasztói társadalom, a folyamatos és kényszerű pörgés ellen szállnak harcba, amikor a legnagyobb dübörgésben – a szó valamennyi értelmében – kiütik a biztosítékot.

Szeptemberben, kihasználva mind a négy játékterünket, a nagyteremben, stúdióban, valamint a két szabadtéri színpadon is láthatnak előadást az érdeklődők. Szeptember 9-én a legújabb előadásunk, a Stop the Tempo!, 11-én Tóték szórakoztatják a nézőket. Szeptember 18-án a Szín-kron Csoport mutatja be Kávéházi történetek című előadását – a stúdióteremben – Kolozsi Borsos Gábor vezetésével. A Magyar Dráma napján, szeptember 21-én Örkény István tragikomédiáját, a Tótékat tűzzük műsorra a Városi Könyvtár udvarán. Tamás Boglár egyéni előadása, a Persze szeptember 25-én közönségtalálkozóval zárul a Belső Iránytű szervezésében.

A jegyek ára 20 lej, egyetemistáknak, nyugdíjasoknak és csoportoknak (min. 10 fő) 15 lej, diákoknak 5 lej. Jegyek vásárolhatók munkanapokon 15 és 19 óra között az előtérben található jegypénztárban vagy online a színház honlapján, illetve a www.biletmaster.ro oldalon.

A szeptemberi előadásokra már érvényes a 2020/2021-es évadtól meghirdetett Figura Klubkártya. Az 1000 lej értékű támogatói bérlet 2 személy számára biztosít belépést a Figura által szervezett, az évadban esedékes valamennyi előadásra és eseményre. A Klubkártya megvásárlásáról és használatáról további információk elérhetők az org@figura.ro e-mail címen vagy a 0752-227.011-es telefonszámon.

2020. szeptember 7.