Gianina Cărbunariu, kortárs román drámaíró és rendező Stop the Tempo! című darabját viszi színpadra a társulat Faragó Zénó rendezésében. Az előadás bemutatójára szeptember 3-án 19 órától kerül sor a nagyteremben, következő alkalommal szeptember 5-én szintén este 7 órától tekinthető meg.

Gianina Cărbunariu a fiatal román drámaíró- és rendezőnemzedék egyik legismertebb és legfontosabb személyisége. Román-francia szakon, majd a bukaresti Színművészetin tanult rendezést és kreatív írást, részt vett a dramAcum műhely megalapításában. Mint író és rendező több, hazai és külföldi ösztöndíjat nyert el, darabjait több nyelven kiadták, és játszották. A Stop the Tempo! ősbemutatóját a bukaresti Teatrul LUNI de la Green Hours-ban rendezte 2003-ban.

A Stop the Tempo! cselekménye a kötelező trendiség nyomása és elvárásai alatt kiégett három huszonéves fiatal véletlen találkozásából bontakozik ki, Adorjáni Nagy Zoltán, vendégművész, Sosovicza Anna és Szilágyi Míra előadásában. Az előadás zenéje és látványelemei Ferenczi Zoltán munkáját dicsérik.

Az elidegenedésnek és az egymás iránti közönynek melegágyat adó fogyasztói társadalom, a folyamatos és kényszerű pörgés ellen szállnak harcba, amikor a legnagyobb dübörgésben – a szó valamennyi értelmében – kiütik a biztosítékot. Egymásratalálásuk, a köztük szövődő kötelék, a közös cél messze több, mint az addig tapasztalt emberi kapcsolataik. De elégségesek-e akcióik ahhoz, hogy elégtételt vegyenek az életkörülményeiket uraló társadalmon? Mennyit ér az egyénileg megélt szabadság-érzet?

A bemutatóra a jegyek ára egységesen 30 lej, következő előadásokra 20 lej, egyetemistáknak, nyugdíjasoknak és csoportoknak (min. 10 fő) 15 lej, diákoknak 5 lej. Jegyek vásárolhatók munkanapokon 15 és 19 óra között az előtérben található jegypénztárban vagy online a színház honlapján, illetve a www.biletmaster.ro oldalon.

2020. szeptember 2.