Tamás Boglár–Tamás Gyopár szerzőpáros Persze című művével várjuk a nézőket augusztus 28-án, pénteken este 8 órától. Bogi a tavalyi évad elején mutatta be egyéni előadását, amelyet saját életéből merítve álmodott meg; így született meg az egyedülálló anyák történetét, megpróbáltatásait bemutató darab.

Környezetemben egyre több a kettétört élet, csonka család, gyerekét egyedül nevelő szülő, divatosan szólva szabad anya, vagy éppen apa. De milyen is, amikor egy anya az apaszerepet is pótolni akarja, de elmarad a siker. Mikor a legjobb szülő akar lenni, folyton úgy érzi, pedagógiai bukfencek sorát követi el. Túl sok a kérdés, hogy mindez miért pont vele történik, és aztán következnek a gyermeki kérdések, amelyre egy felnőtt képtelen épkézláb válaszokat adni, és egyre több a megoldandó feladat.

„Őszintén mondva, most ahogy beléptem ide a könyvtár udvarára, a gyomrom összeszorult, gyomoridegem lett meg minden, mert úgy gondolom, hogy nem tud olyan lenni, amilyen a stúdióban volt. Ott nagyon közel voltak a nézők, együtt lélegeztem velük, itt meg azt hiszem 4 méterre lesz a legelső sor, a többi meg mögötte, tehát lehet, hogy totál más előadás lesz.” – avatott be Bogi.

A produkcióra a Gyergyószentmiklósi Városi Könyvtár udvarán felállított szabadtéri nagyszínpadon kerül sor. A játéktér technikai felszereltsége lehetővé teszi a bonyolultabb előadások műsorra tűzését, illetve a tágas térnek köszönhetően több nézőt képes befogadni.

2020. augusztus 27.