Sikeresnek bizonyult a június 18-i Biorobot, Bartha Boróka és Tamás Boglár felolvasószínházi előadása, ezért június 29-én, hétfőn este 8 órai kezdettel a közönség újra láthatja a Botházi Mária szövegeiből összeállított előadást. Ajánlott az előzetes helyfoglalás, mivel a helyek száma korlátozott.

 

A biorobot olyan nő vagy férfi, együtt vagy külön-külön, aki örökölt automatizmusaival, a globális trendek nyomásával és szűk erdélyi társadalmunk elvárásaival vív meg nap, mint nap. A biorobotok ott ülnek a nagycsaládi összejöveteleken, anyák napi iskolai szerepléseken, érettségi találkozón, konditerembe és jógaórára járnak, hogy formában tartsák magukat, töltött káposztával vagy internetes bio-vegán-paleo receptekkel bajlódnak a konyhában, családostól járnak ifjúkoruk rocklegendáinak koncertjére, a szomszéddal pletykálnak a blokk sarkánál és mindenről van véleményük.

Botházi Mária rövid tárcái színpadi monológokként is megállják a helyüket. Bartha Boróka és Tamás Boglár előadásában egybefűzve pedig olyan mintát rajzolnak ki, amelyben bármelyikünk ráismerhet saját életére.

 

A Living-színpad július 2-án a Kövekkel a zsebében című produkciónak Csuja László rendezésében, július 10-én a Barabás Árpád által színpadra vitt Shakespeare Összes Rövidítve (S.Ö.R.) bemutatónak ad otthont. A S.Ö.R.-t másnap, július 11-én is megtekinthetik az érdeklődők. Valamennyi előadás este 8 órától kezdődik, rossz idő esetén a produkciókra következő nap kerül sor.

 

Jegyek válthatók munkanapokon 15-19 óra között az előtérben található jegypénztárban vagy online a www.biletmaster.ro oldalon. Az eseményeken érvényesek az előírt szabályok; kötelező a távolságok betartása, a maszk viselése, illetve ajánlott a gyakori kézfertőtlenítés. Előadás előtt testhőmérséklet mérést végzünk; ha valakinek a testhőmérséklete meghaladja a 37,3 °C fokot, ha megtagadja a lázmérést vagy a maszk viselését, azt nem áll módunkban beengedni az előadásra.

2020. június 23.