Szabadtéri színpaddal bővültek a Figura meglévő játékterei, aminek felavatására június 18-án este 8 órától kerül sor a Biorobot című felolvasószínházi előadással, a közönség Bartha Boróka és Tamás Boglár színésznők tolmácsolásában hallhatja Botházi Mária, székelyudvarhelyi születésű írónő szövegeit.

 

A biorobot olyan nő vagy férfi, együtt vagy külön-külön, aki örökölt automatizmusaival, a globális trendek nyomásával és szűk erdélyi társadalmunk elvárásaival vív meg nap, mint nap. Van, aki folyamatosan keresi önmagát; van, aki lázad, és nem köt kötényt főzéskor; van, aki alkalmazkodik, napi nyolc órában dolgozik, eteti a családot, és stresszel, de csak annyira, amennyire még egészséges.

Élethelyzeteik viszont valamennyiünk számára ismerősek, sőt, olyannyira beépültek az életünkbe, hogy talán már észre sem vesszük őket. Pedig jót nevethetnénk rajtuk, hacsak nem szorul el közben a torkunk.
Botházi Mária rövid tárcái színpadi monológokként is megállják a helyüket. Bartha Boróka és Tamás Boglár előadásában egybefűzve pedig olyan mintát rajzolnak ki, amelyben bármelyikünk ráismerhet saját életére.

 

Jegyek válthatók a www.biletmaster.ro oldalon, illetve az immár újra működő jegypénztárban hétköznapokon 15 és 19 óra között. Az eseményeken érvényesek az előírt szabályok, ennek értelmében kötelező a távolságok betartása, a maszk viselése, illetve ajánlott a gyakori kézfertőtlenítés. Előadás előtt testhőmérséklet mérést végzünk; ha valakinek a testhőmérséklete meghaladja a 37,3 °C fokot, ha megtagadja a lázmérést vagy a maszk viselését, azt nem áll módunkban beengedni az előadásra.

2020. június 16.