Az élő színházi előadások felfüggesztésének idejére a közönség szavazása alapján virtuálisan újra műsorra tűzi korábbi előadásait a Figura Stúdió Színház. Az előadásokról készült videófelvételek hétvégenként kerülnek sugárzásra.

Április folyamán a közönség döntheti el, hogy a Figura mely előadásait szeretné (újra) megtekinteni. Minden hétfőn négy címet bocsájtanak szavazásra a Figura Facebook-oldalán, amelyek közül csütörtök délig lehet megszavazni azt a produkciót, amelynek a felvételét a soron következő hétvégén: pénteken, szombaton valamint vasárnap este 19 órai kezdettel online közvetítés formájában lesz elérhető a színház Youtube-csatornáján. A közvetítés elérhetőségét a szavazás lezárultával csütörtök este teszik közzé.

Ezen a héten a következő előadások közül lehet választani:

A 12-es kórterem (r.: Barabás Olga, 2016),

A vágy villamosa (r.: Botond Nagy, 2018),

Kövekkel a zsebében (r.: Csuja László, 2015),

Phaedra (r.: Albu István, 2017).

Az élő színházi élmény, a játszók és a nézők együtt létezése pótolhatatlan, a visszatérő néző számára az előadások újranézése azonban új, más hangsúlyok, részletek felfedezésére nyújt lehetőséget. Az pedig, akinek nem volt alkalma látni ezeket az előadásokat, közvetett formában ugyan, de betekintést nyerhet a Figura mindenkori színpadára, amire ebben, a múlandóságáról ismert művészeti ágban, rendszerint nincsen mód.

2020. április 1.