A Figura Stúdió Színház online közvetít  előadásokat március végén és április folyamán.

Elsőként a Színházi világnap alkalmából az Országos Színházi Fesztivál (FNT) záróelőadásaként is nagy sikert aratott Három nővér című produkciót tekinthetik meg online az érdeklődők három egymást követő estén, március 27-29. között 19 órai kezdettel. Csehov drámáját Albu István rendezésében a színház YouTube csatornáján követhetik, a román felirattal ellátott videó elérhetőségét Facebookon tesszük közzé.

Irina, Olga és Mása nővérek. Fivérükkel, Andrejjel látszólag békésen élnek egy olyan csendes vidéki környezetben, amelyben szinte látni, ahogy a tea gőzölgése is lelassul. Másként telik itt az idő, mint Moszkvában – ahova mind visszavágynak. Ahogy múlnak a lelassult percek, végtelen terek nyílnak a nagy álmoknak, terveknek, önmegvalósításnak, karriernek és a lehetséges, vagy a lehetetlen szerelmeknek. Majd hirtelen valami megfoghatatlan akadályba ütközik minden. Pedig a csomagok útra készen, akár a három nővér is.


Áprilisban folytatódik az online közvetítések a gyergyószentmiklósi színház, minden hétvégén pénteken, szombaton és vasárnap este 19 órától a Figura egy-egy emlékezetes előadásának felvételét osztjuk meg a nézőkkel. Az online repertoárt szavazásra bocsájtjuk, így a többség dönti el, melyek lesznek azok az előadások, amelyeket otthonról követhetnek. Minden héten hétfőtől csütörtökig a színház Facebook-oldalán lehet szavazni a soron következő hétvégén vetítésre kerülő előadásról. A következő produkciók közül lehet választani:

 

A vágy villamosa (r.: Botond Nagy, 2018)

A 12-es kórterem (r.: Barabás Olga, 2016)

Kövekkel a zsebében (r.: Csuja László, 2015)

Murlin Murlo (r.: Barabás Árpád, 2013)

Játszótér (r.: Bozsik Yvette, 2009)

Hideg (r.: Leta Popescu, 2018)

Zűrzavaros éccaka (r.: Albu István, 2016)

Phaedra (r.: Albu István, 2017)

 

A tanintézmények bezárására való tekintettel, a gyermekek számára is ajánlunk online-színházat; a gyermekelőadások felvételei április folyamán délelőtti órákban kerülnek vetítésre.

A megszavazott és vetítésre kerülő előadások címét és a videó elérhetőségét minden hét csütörtökén tesszük közzé a Figura Stúdió Színház weboldalán, valamint az esemény Facebook-oldalán.

A felvételek megtekintése díjmentes. 

2020. március 25.